top of page

Nachttherapie in de forensische psychiatrie gaat NIET door

Bijgewerkt op: 7 okt. 2020

Helaas moeten we de verdiepingsbijeenkomst "Nachttherapie in de forensische psychiatrie" welke op 22 oktober 2020 o.l.v. Drs. Maaike (M.M.) van Veen en Prof. dr. Marike (M.)Lancel is georganiseerd cancelen. Het coronavirus en de landelijke maatregelen welke voor bijeenkomsten gelden maken het onmogelijk om de bijeenkomst te organiseren. We verschuiven de datum naar het eerste kwartaal van 2021. Mensen die zich inmiddels hebben ingeschreven zullen hiervan persoonlijk op de hoogte worden gesteld.  


Op 22 oktober vindt de bijeenkomst over nachttherapie in de forensische psychiatrie plaats. Tijdens deze bijeenkomst is het programma als volgt:


- Introductie: wat is goede slaap, nadruk op (ontstaan van) insomnie, slaap / psychiatrie, verband met emotieregulatie

- Slaap en agressie: achtergrond onderzoek, data Jeanine en Maaike, CBT-i studie (inclusief enige uitleg CGT-i als behandeling)

- KFZ call: resultaten en protocol – doel verbeteren slaap, maar vooral ook motivatie, therapie effecten, kwaliteit van leven.

- Ruimte voor vragen, voorbeelden van interventies, evt. medicatie. Bespreking van een casus.


Trainers

Drs. Maaike (M.M.) van Veen en Prof. dr. Marike (M.)Lancel

Doelgroep

Behandelaren psychologen, psychiaters, non-verbale therapeuten, verpleegkundig specialisten

Vorm

Face to face, bijeenkomst binnen RIVM regels

Aantal deelnemers

15 personen

Start

22 oktober 2020 van 17.00 uur tot 20.00 uur

Locatie

GGZ Drenthe, FPK Assen, Denneweg 9 9404 LA Assen


Aanmelden kan via deze link.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het aangaan van romantische relaties valt moeilijk te rijmen met de taak van de medewerkers van forensisch psychiatrische instellingen. Het is ook lastig te bevatten dat een professional bereid zou zi

Samen werken aan het Forensisch innovatie Netwerk Noord Nederland! De beste, steeds betere forensische zorg leveren in Noord Nederland. Dat is het doel van alle partijen die bij het Forensisch innovat

bottom of page