top of page

Dialoog Romantische grensoverschrijdingen

Het aangaan van romantische relaties valt moeilijk te rijmen met de taak van de medewerkers van forensisch psychiatrische instellingen. Het is ook lastig te bevatten dat een professional bereid zou zijn diens reputatie, carrière en veiligheid van de instelling op het spel te zetten voor een relatie met een patiënt. Desalniettemin is het in elke beroepsgroep waarin mensen nauw en langdurige met elkaar samenwerken mogelijk, wellicht zelfs natuurlijk dat romantische gevoelens ontstaan. Je kunt je dus afvragen: is het wel zo verbazend dat dit fenomeen voorkomt in het werkveld van de forensische psychiatrie? (“Het begint voordat het gebeurt”, een exploratie van romantische grensoverschrijdingen in de forensische geestelijke gezondheidszorg, Femke den Besten, 2020)

Het doel is via dialoog met elkaar nadenken over hoe je de balans kunt hanteren tussen optimale betrokkenheid en voldoende distantie. Hoe ga je om met afstand en nabijheid in de samenwerkingsrelatie met patiënten? Wat zijn signalen en hoe verhouden deze zich tot het taboe wat erop rust en het aan de orde stellen? Welke effecten heeft (seksueel) grensoverschrijdend gedrag op jou, je team en de organisatie?

We gaan daarover graag met je in gesprek.


Er zijn 3 bijeenkomsten gepland; donderdag 3 maart 2022, donderdag 31 maart 2022 en donderdag 19 mei 2022. Alle bijeenkomsten zijn online en starten om 17.00 uur en eindigen om 20.00 uur.


U kunt zich aanmelden middels een mail gericht aan alicejobing@fin-nn.nl.

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Samen werken aan het Forensisch innovatie Netwerk Noord Nederland! De beste, steeds betere forensische zorg leveren in Noord Nederland. Dat is het doel van alle partijen die bij het Forensisch innovat

Helaas moeten we de verdiepingsbijeenkomst "Nachttherapie in de forensische psychiatrie" welke op 22 oktober 2020 o.l.v. Drs. Maaike (M.M.) van Veen en Prof. dr. Marike (M.)Lancel is georganiseerd can

bottom of page