top of page

Uitnodiging: Webinar VerlofHulp app

Bijgewerkt op: 5 aug. 2020

Mede namens FiNNN nodigen Yvonne Bouma en Tahnee Heibat jullie uit om op donderdag 10 september van 16:00 tot 17:00 een Teams bijeenkomst bij te wonen over de VerlofHulp app. 


Aanmelden?

We stellen het op prijs als u zich van te voren aanmeld. Aanmelden kan hier.


Webinar bekijken?

U kunt op 10 september om 16:00 deelnemen via deze link: Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering 


Tijdens deze bijeenkomst presenteren we u de VerlofHulp app en het onderzoeksproject. Dit webinar is interessant voor behandelaren, inhoudelijk management, geneesheer directeuren, groepsleiding en sociotherapueten. Kortom iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij het begeleiden en of behandelen van forensisch psychiatrische patiënten. 

Aanleiding 

VerlofHulp is ontwikkeld vanaf 2014 als call van Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ) om gebruik van technologie in de forensische praktijk te stimuleren. Op verzoek van KFZ start in 2020 een project, waarbij deze app 6 maanden wordt getest door forensisch psychiatrische voorzieningen met verschillende beveiligingsniveaus. 

Doel Verlofhulp 

De VerlofHulp app ondersteunt patiënten tijdens hun verloven. Op gezette tijden krijgt de patiënt vragen en stellingen voorgelegd over zijn/haar verlof. Afhankelijk van de antwoorden van de patiënt (aan de hand van een simpele scoringsmogelijkheid) geeft de app adviezen ter ondersteuning van een goed verloop van het verlof.

Doelgroep 

De app is gericht op patiënten die voor langere of kortere tijd klinisch zijn opgenomen en in het kader van hun resocialisatie oefenen met verloven. Hoewel de VerlofHulp ook ingezet kan worden tijdens begeleide verloven is deze primair ontwikkeld voor gebruik bij onbegeleide verloven. 

13 dagboeken

Er zijn 13 dagboeken beschikbaar waarin patiënten vragen beantwoorden. Afhankelijk van de activiteiten (bv. werk of familiebezoek) en de te leren vaardigheden (bv. sociale- of coping vaardigheden) het probleemgedrag, de gedachten en de gevoelens (bv. gericht op alcoholgebruik of seksueel grensoverschrijdend gedrag) kunnen één of meerdere dagboeken worden ingezet.

Nabespreking verloven

Naast de directe ondersteuningsfunctie voor de patiënt kunnen de ingevulde gegevens ook worden gebruikt voor de nabespreking van verloven. Tevens kunnen de gegevens van meerdere verloven samen interessante inzichten bieden in patronen van gedrag, gevoelens en gedachten. 

Webinar bekijken?

U kunt op 10 september om 16:00 deelnemen via deze link: Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering 

Daarnaast kunt u voorafgaand aan de bijeenkomst de VerlofHulp app uitproberen op uw eigen smartphone op een testomgeving. Zo kunt u vanuit het perspectief van de cliënt ervaren hoe de app werkt. Hier kunt u contact over opnemen met onderzoeker Tahnee Heirbaut (t.heirbaut@transfore.nl; tel: 06-12731390). 

We zien u graag op 10 september! 

Met vriendelijke groeten, Yvonne Bouman, Senior onderzoeker (y.bouman@transfore.nl)

Tahnee Heirbaut, Junior onderzoeker (t.heirbaut@transfore.nl) 

Nico Bolkesteinlaan 1 

7416 SB - Deventer 

T: 0570-604455 

M: 06-12731390 

E: t.heirbaut@transfore.nl 

W: www.transfore.nl

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het aangaan van romantische relaties valt moeilijk te rijmen met de taak van de medewerkers van forensisch psychiatrische instellingen. Het is ook lastig te bevatten dat een professional bereid zou zi

Samen werken aan het Forensisch innovatie Netwerk Noord Nederland! De beste, steeds betere forensische zorg leveren in Noord Nederland. Dat is het doel van alle partijen die bij het Forensisch innovat

bottom of page